2022-01-07
同朋友谂夜晚食咩好,朋友话想食点心,咁啱又行经「中心点」,既然咁有缘份,好啦,比次机会你啦。好好彩,时间尚早,唔使等位就入得。里面环境阔落,座位宽躺,坐得都几舒服。本身我个人都比较腌尖同麻烦,但今晚我竟然觉得所有点心都好好食,唔知系咪太耐冇食点心,又或者系果一刻真系非常肚饿,,食得好滋味。我哋叫咗以下六个点心,全部都值得一试。我最爱系养颜姜汁糕。姜汁味非常浓郁,同时带有少少老姜嘅辣味。糕嘅质感亦都好烟靭同非常弹牙,坚有咬口,口感一流。我第二最爱系红米脆皮鲜虾肠粉。红米脆皮真系脆嘅,皮薄唔油腻;虾肉亦好足料,啖啖肉,新鲜弹牙,加埋甜豉油真系一流!瑶柱生滚生鱼片粥都好食。瑶柱同鱼片份量都算足料,粥上放咗一小堆瑶柱丝(而唔系成碗粥得几条),鱼片都有几块,都算系咁。粥亦都算煲得几绵同滑,调味都唔错,加埋胡椒粉,哗!正呀!沙巴虾烧卖皇酱皇蒸凤爪 姬松茸野菌饺
我哋叫咗以下六个点心,全部都值得一试。
沙巴虾烧卖皇
酱皇蒸凤爪 姬松茸野菌饺