2024-02-26 30 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯放工嘅时候同朋友相约到观塘裕民坊试下新嘅餐厅。朋友就介绍试下意大利餐厅「Pentola」。餐厅最出名嘅手工意粉,钟意食意粉嘅朋友就一定唔可以错过啦。首先店员就会送上餐包,餐包新鲜焗制,配搭意大利黑醋食完都好开胃。Feta Cheese Rocket Salad 食主菜之前都钟意食返个沙律,新鲜沙律菜,配搭Feta cheese和车厘茄,可以先清新一下个喉咙准备下一道比较浓味嘅菜式。Roasted Sourdough Pizza with Salami $148Pizza就食得多,但系面包形状嘅就好少见。Pizza底用左酸种面包,所以会比较硬身少少,面头再放上一片片嘅Salami,咸香又滋味。Roasted Half Chicken $188呢度菜式要预多少少时间,因为要新鲜焗制。用上妙龄春鸡,外层薄薄嘅鸡皮烤到香脆,鸡肉有弹性又多肉汁。Panna Cotta with passion fruit puree $48甜品有我最钟意嘅奶冻,充满奶香又有弹性,而配搭带酸味嘅热情𠮶酱,食完全都唔会觉得腻。饮品方面就试咗House wine和mo

Feta Cheese Rocket Salad

Roasted Half Chicken $188

饮品方面就试咗House wine和mocktail Mystical Rosa,同埋啲嘢食一齐打卡都好靓。

如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Pentola (裕民坊YM²) (观塘)
观塘协和街33号裕民坊YM² 3楼305号舖