2024-09-22
呢间餐厅喺超市入面,买完野之后可以直接食,方便又抵食!🛒✨餐厅的装潢简洁明亮,保持住一贯的拉面店风格,里面有一排舒适的座椅,可以轻松享用美食。呢度除了有多款拉面选择外,仲有超值的精选二人套餐,对我这种选择困难症患者来讲,真系太合适啦!套餐包括主食、小食同饮品,无论你钟意咩,都可以找到合心意的选择!🥤✨ 🍜 姜汁豚肉定食首先介绍下姜汁豚肉定食,选用新鲜姜同姜汁炒豚肉,配搭嫩滑的洋葱,味道惹味但唔会太辛辣,豚肉超入味,完全唔柴,份量仲要多!每一口都感受到姜的清香,真系好开胃!套餐里仲有白饭、浓郁的面鼓汤同清爽的杂菜沙律,真系食到饱,令人满足!🍛 日式咖哩炸虾饭接下来系我最钟意的日式咖哩炸虾饭!🍛 咖哩香浓可口,里面有红萝卜、薯仔、洋葱等新鲜蔬菜,健康又好味。咖喱汁甜甜地,真系食得令人心满意足!而炸虾外脆内嫩,咬落去真系香气四溢,令我每一口都想再来一口!🥟 日式炸饺子仲有日式炸饺子,搭配面鼓汤,仲可以选择日式汽水饮品,真系超享受!🥤 每一咬下去,饺子外皮香脆,内里的馅料又滑又多汁,简直系绝配!
🍜 姜汁豚肉定食
🍛 日式咖哩炸虾饭