2019-03-22 108 浏览
两个礼拜前已经book咗呢间乐园楼上café帮同事庆祝生日,于是今日嚟享受一下😄呢间café系2楼, 位置都好方便,出地铁站行咗几分钟就到喇坐低已经见到有餐具同糖果放咗喺枱面, 食住粒糖望下周围嘅环境, 发现原来呢间cafe嘅布置都几花心思🌟墙上贴咗一幅花海🌸有大量嘅boardgame可以选择,食完饭肯定要有一场腥风血雨嘅战争😆呢间舖有两只猫店长, 一只叫多多一只叫宝宝唔知边个嘈醒咗佢呢🤣🤣佢真系好肥好得意😾 个样蠢得嚟又好可爱食食下嘢你就会见到佢喺度巡铺, 视察下民情🌌厨师发板 $188/1个人🌌(牛油柠檬汁煎带子刺身 + 香煎加拿大特大号虎虾 + 黑鱼子鹅肝多士 + 烈酒煮布冧 + 盐水煮荣螺 + 蒜片配香煎安格斯牛柳 + 蟹棒 + 和风杂菜沙律 + 恋之花烟三文鱼)店员上菜嘅时候会好耐心咁讲解食用嘅方法同先后次序, 而且仲会主动帮你影幅合照留住回忆,呢个摆盘都好精美架, 盘上面有好多精美嘅花作陪衬, 成个主菜盘好花心思呈现眼前👏望住咁靓嘅摆盘加上干冰发出嚟嘅仙气烟雾, 真系唔舍得食, 不过肚饿冇办法啦😅首先衬热食咗安格斯牛柳粒,牛味浓再加上蒜片简直一流, 而鹅肝多士好脆,仲有好重

墙上贴咗一幅花海🌸

呢间舖有两只猫店长, 一只叫多多一只叫宝宝
唔知边个嘈醒咗佢呢🤣🤣
佢真系好肥好得意😾 个样蠢得嚟又好可爱
食食下嘢你就会见到佢喺度巡铺, 视察下民情
厨师发板

🌌厨师发板 $188/1个人🌌
厨师发板 共9款

首先衬热食咗安格斯牛柳粒,牛味浓再加上蒜片简直一流, 而鹅肝多士好脆,仲有好重鹅肝香味, 虎虾同带子啖啖肉, 而烟三文鱼嘅烟熏味唔错, 蟹棒同荣螺都正常发挥, 最后食埋个烈酒布冧清一清口腔, 预备享受下一道美食 👍
日式胡麻烤鸡沙律

🏝日式胡麻烤鸡沙律 $78🏝
份量都好多, 鸡扒足一大块, 蕃茄仔鲜甜, 好开胃嘅前菜
芝士焗有几大伞菇

🏖 芝士焗有几大伞菇 $78🏖
原先以为伞菇会好干,大伞菇一切开就已经流晒啲肉汁出嚟, 加上啖啖嘅芝士,食落非常滋味
芝士烟肉忌廉蓝青口

🏞 烟肉芝士忌廉蓝青口 $78🏞
青口至少有十只, 而且底部铺满薯蓉, 然后有少少辣椒丝作陪衬,食落味道满意
香草牛油焗帆立贝 (3只)

🏔 香草牛油焗帆立贝三只 $88🏔
烧出嚟热辣辣,香草同牛油味都好突出, 令到大大粒嘅帆立贝更加好味
紫醉金迷(左)+健康无价(右)

♨️ 健康无价 *左*( 木瓜+柠檬+柑桔+黑加仑子)♨️ 紫醉金迷*右*( 火龙果+菠萝+雪梨+柠檬)♨️ $68
两杯都系手工嘅水果茶, 只要嗌厨师发板、小食或者主菜就可以半价优惠饮呢到嘅任何饮品, 味道清新得嚟又靓,唔同嘅水果植物放哂系杯饮品入面,好特别

食饱饱, 侍应好快就过嚟帮我哋收拾好,
等我哋可以大战一番🤣 The King of UNO
欢迎挑战

小插曲: 喺我哋大战紧嘅时候无啦啦全场熄晒灯, 我哋以为停电, 原来唔系, 系因为隔离而有人生日,店员拎住个怪兽雪糕上面插住发光嘅生日牌慢慢行出黎, 然后全场一齐为佢唱生日歌,气氛相当之好,之后店员仲影左张即影即有相送比佢地

整体而言, 呢间楼上cafe嘅食物质素相比起同业真系高一班,而且价钱都算抵, 又有boardgame玩,又可以服侍下猫店主做下奴才,仲要唔限时间,真系好抵玩,绝对系乐园
厨师发板
厨师发板 共9款
日式胡麻烤鸡沙律
芝士焗有几大伞菇
芝士烟肉忌廉蓝青口
香草牛油焗帆立贝 (3只)
紫醉金迷(左)+健康无价(右)
  • 厨师发板齐9款
  • 88
  • 78
  • 香草牛油焗帆立贝(3只)
  • 厨师发板共9款