2024-09-12 613 浏览
今日系新蒲岗附近返工,放工约左朋友去咗钻石山广场,想试下附近一间西式餐厅。入到去,环境设计得好舒服,灯光柔和,真系好适合放松心情。我哋两个人决定叫两个set dinner,再加一个烟三文鱼芝士pizza,听到都觉得好正!set dinner包咗沙律同餐汤,沙律新鲜,配上特制嘅酱汁,味道清新,完全开胃。餐汤有粟米忌廉汤,汤底浓郁,好多粟米粒,搭配住面包一齐食,好食!主菜我叫咗烧春鸡配蕃茄意大利粉,春鸡外皮烤得金黄香脆,肉质鲜嫩多汁,啖啖都好有味。蕃茄意大利粉就煮得刚好,意粉口感滑顺,蕃茄酱浓而不腻,整体味道非常搭。我一边食一边赞!而我朋友则叫咗免怡和牛烟肉汉堡包,听到呢个名已经觉得好吸引。汉堡包外形好大,牛肉汉堡煮得刚好,肉质鲜嫩,烟肉嘅香味更系令整个汉堡升级。朋友话,搭配住脆口嘅薯条,好够饱!至于我哋另叫嘅烟三文鱼芝士pizza,选用墨西哥卷饼皮,真系好有创意!饼皮薄薄脆脆,搭配住烟三文鱼同芝士,味道真系非常香浓,咬落去嘅瞬间,芝士拉丝,大满足!饮品方面,我叫咗提子梳打特饮,饮落去清新又解渴,提子的香甜味道令人感觉好舒服。而朋友则选择咗冻果茶,茶味浓郁,配上新鲜果粒,味道十分清新,正好

饮品方面,我叫咗提子梳打特饮,饮落去清新又解渴,提子的香甜味道令人感觉好舒服。而朋友则选择咗冻果茶,茶味浓郁,配上新鲜果粒,味道十分清新,正好可以解腻。

整体来讲,呢间西式餐厅无论系食物质素、服务态度定环境都系系吾钱,最紧要吾贵!