2017-02-27 187 浏览
喺佐敦食完晚饭,自然想食碗糖水,嚟咗呢间朋友之前介绍过嘅老店,估唔到呢间小店麻雀虽小, 但系五脏俱全, 除左糖水,仲有粉面饭粥同小食,食物种类非常多元化,而且每一样食物嘅价钱都好亲民,明显系做街坊生意。见到餐牌有越式蔗虾($20),觉得好得意就立即点左一客黎食啦! 每只蔗虾都炸到金黄色,外型吸引,咬落虾肉亦好弹牙, 虽然唔多食到甘蔗既清甜味,但始终呢度唔系正宗越南餐厅,所以平平地又可以过下口瘾都唔错啦!当然唔少得食糖水啦!我点咗嘅至爱--杨枝甘露($26),街坊价,但系西米同芒果份量都好足料,性价比好高! 芒果虽然唔系当造,但系仍然好香甜,椰浆味唔算系好突岀𠮶种,不过整体唔会过甜,甜度刚刚好,不过碌柚就食落有啲苦,少少扣分。值得一赞嘅系老板同伙记都非常友善同有礼貌,所以呢间小店绝对值得支持!!