2022-03-06
🥣糖水雄🦸♀️创新中式糖水🥮今次介绍嘅系糖水雄 🦸♀️我都系睇左mil milk 先知道有呢间舖头,咁啱佢开左一团黎左我地果区😜虽然拎果日有啲雨,但都冇阻我地食甜品嘅心😂佢有唔少新奇料理😗今次就试左几款糖水,但我觉得佢嘅特色小食会特别啲以下系特我最喜欢嘅头3名,其他排名不分先后🤔.🥇热浪烧卖好好食 隔左好耐仲好脆😜啱啱好 有蜜糖舖低仲好脆🍯甜甜辣辣咁 好正😋.🥈白果腐竹沙冰送到黎仲好冻 ❄️有啲味融哂 好香腐竹味🥣几好饮😌.🥉芋圆紫米露好多紫米😍多到每一啖都冇,整体食落唔会太甜👍🏻.🏅地瓜圆 清凉马蹄沙 加紫薯圆(冻)只不过系普通芋圆😞果下有啲失望 但系第一次食马蹄沙😳又唔错咁🤔几多马蹄 好清甜😚.🏅芋圆白果腐竹薏米 (冻)白果会有啲苦,但都有唔少,唔错😝用黎解辣一流🌶.🏅绿豆沙 好足料 煲得好绵 😆.🏅朱古力烧卖冇咩特别,一啲都唔脆同,烧卖朱古力唔太啱,有一阵油味浸出黎🥠
以下系特我最喜欢嘅头3名,其他排名不分先后🤔
🥇热浪烧卖
🥈白果腐竹沙冰
送到黎仲好冻 ❄️有啲味融哂 好香腐竹味🥣几好饮😌
🥉芋圆紫米露
好多紫米😍多到每一啖都冇,整体食落唔会太甜👍🏻
🏅地瓜圆 清凉马蹄沙 加紫薯圆(冻)
🏅芋圆白果腐竹薏米 (冻)
白果会有啲苦,但都有唔少,唔错😝用黎解辣一流🌶
🏅绿豆沙
好足料 煲得好绵 😆