餐厅: 小老板 (華凱大廈)
资讯:

❗️估唔到呢个年头竟然仲有甘平既野食!! 唔知大家会唔会都有突然好想食一样野, 就会想揾来食既冲动? 😳🙈之前突然好想食上海生煎包, 甘岩经开炮台山, 就揾到黎呢间小店, 重点见佢甘平既价钱几吸引, $12竟然有4粒😦😦!! 就买来试下~佢地店面好细, 只做外卖, 我地拎走后15分钟先开来食都仲系温温地, 一打开已经劲香😍, 一咬开就爆肉汁, 要小心辣口XD😆外皮煎得几香脆, 馅料都几充足, 主要系猪肉、菜同葱, 如果包上面的葱同芝麻再多D会更香~🤤 虽然生煎包size对比祥兴记细4分1左右, 同皮可以更薄,但呢个价钱简直系抵到烂啦!!!👍🏻👍🏻我地系平日2点左右去到, 本身净系想买8️⃣个生煎包, 但唔够数量就转左一半生煎锅贴, 云呑皮比生煎包更薄, 馅料一样好足, 每件都涨卜卜嫁, 又煎得脆边, 更有惊喜!!🤤🤤总比黎讲真系平靓正, 其实$12/ 4个既话, 食2份都够饱, 可以当一餐, 味道算唔上系惊为天人, 但性价比极高!!👍🏻👍🏻🔹生煎包 ($12/ 4个)🔸生煎锅贴 ($12/ 4件)P.S: 呢到仲有葱油饼都几好评, 下次有机会再试下, 分享比大家知😏😏

一咬开就爆肉汁, 要小心辣口XD😆
生煎包
生煎锅贴

🔹生煎包 ($12/ 4个)
🔸生煎锅贴 ($12/ 4件)

2019-09-11
午餐