2018-05-25
今次系第二㳄来otto,第⼀次食完之后已经话过过要encore仲有介绍过比朋友来庆祝纪念日今次就籍住又一个纪念日,就来返心思思既otto浪漫晚餐餐厅同半年倒前唔同左可以试下d新野我就最中意食猪同牛,所以选左呢两款做主菜share食首先,系呢度既自家制餐包,系用米粉饭团整嘅,营养价值比较高,亦都十分软绵,再配埋黑松露牛油更加带出佢嘅香味。至于餐前小食,我分别同A先生点左两个沙律🥗我点既系烟三文鱼凯撒沙律,生菜新鲜爽口,中意面面粒够脆,三文鱼色泽几靓仲切成花形A先生既则是夏威夷香葱吞拿鱼红虾沙律,咸咸地,几开胃黑松露花胶炖汤,估唔到呢度有中汤饮,岩哂有d喉咙干既我,黑松露味唔重,不过个汤好滋润,而且花胶10分足料,有美颜功效番茄苹果蟹肉汤,A先生话甜甜酸酸,几特别嘅配搭,蟹肉丝份量好多之后就到海鲜鲍鱼酥,一啖跑落去食到鲍鱼嘅鲜味,鱿鱼肉嘅配搭,同埋松脆嘅酥皮,多重口感我最钟意嘅雪芭时间酸酸甜甜又清凉嘅青柠雪芭清一清味蕾终于都期待已久嘅主菜啦侍应即时帮我地用火枪烧d和牛,短短几秒就食得火焰A5配牛肝菌意大利饭,闻到和牛既香味牛味好重,薄薄一片,入口即溶至于意大利饭比较杰身,牛肝菌味比较浓另一
至于餐前小食,我分别同A先生点左两个沙律🥗
A先生既则是夏威夷香葱吞拿鱼红虾沙律,咸咸地,几开胃
我最钟意嘅雪芭时间酸酸甜甜又清凉嘅青柠雪芭清一清味蕾
终于都期待已久嘅主菜啦
侍应即时帮我地用火枪烧d和牛,短短几秒就食得
另一主菜就系西班牙黑毛猪七成熟,估唔到猪都可以煮到外脆内软同几成熟嘅效果😳味道亦都令我惊喜,有层次感,出边虽然剪得香,肉汁依然锁得喺里面,另外好钟意佢个焗薯,yummy
最后分别以每人一客甜品做happy ending
呢度环境舒适,私隐度高,装修有情调,几适合庆祝生日同纪念日,同朋友慢慢倾吓计品下酒亦都系唔错嘅选择