2013-04-05
同同事去上试菜结果唔打唔撞入咗呢间用chocolate rain 做主题嘅日式餐厅!因为两个人食量唔大,所以只系叫咗个三文鱼蛋pizza加$25转餐,朋友仔叫咗chocolate rain朱古力特饮,而我就叫咗杯樱花牛奶特饮。Pizza味道不错丫!对本身唔喜欢食蛋嘅我都觉得蛋加三文鱼加芥茉嘅味道十分好!但一定要衬热食,凉咗个批边会变硬,除了这个整体个pizza都几好。之于饮品呢,朋友说只是普通开粉朱古力饮料,而我个杯樱花就略带点酸酸甜甜嘅味道,但奶味少重盖过了樱花味道。之后,因为心思思想食甜品,所以又叫了两款chocolate rain甜点。我叫的是有绿茶红豆夹饼同绿茶软雪糕,而朋友叫嘅系有格仔饼加北海道3・6牛奶软雪糕。绿茶雪糕比起牛奶雪糕无咁甜。而夹餠味道淡淡红豆蓉偏甜,对食饱咗嘅我地嚟讲都几济。但两款甜点都好有chocolate rain特色,chocoolate rain迷一定不能错过丫!食堂内充满住好多chocolate rain嘅手笔,有画有公仔,不论墙身杯垫都有chocolate rain嘅踪影。。。