2021-11-12 115 浏览
星期六晚友人介绍左一间环境清静,好舒适嘅环境食饭,一入去见到灯光暗暗地,感觉好有格调及怀旧,座位舒服,绝对系倾计谈心好去处。食物方面,先嚟几个前菜,最钟意食系香草芝士焗蚝同蟹粉蟹籽一口酥,因为本人系蚝同芝士控,加上个味道烹调得恰到好处,好味,而蟹粉蟹籽一口酥,不但香脆,伴随著蟹粉蟹籽,更觉有层次。另外黑松露野菌汤更加有惊喜,味道不但够浓,配上大量磨菇,令人想一饮再饮。最后主菜拣左牛肝菌烤羊架,羊架烤得刚刚好,不会太生,又不会太老,肉质嫩滑,又保留到牛肝菌本身味道,抵赞。而配菜有薯仔蕃茄仔,法豆,烧蒜,睇得出个厨师好有心思。食完这个其实已经好饱,之后再食埋个甜品西米奶冻配芒果雪糕,真系好满足。客人食饭最紧要食得开心,满足,这间食物质素吾错,下次我都会再来帮衬。

2021-11-06
  • 黑松露野菌汤