2022-06-08
今晚响始创中心买完野之后,就顺便揾间餐厅食晚饭。路过3楼一间叫Amico 西餐厅,见佢都好宽敞,出面仲有open area,而晚市套餐选择都好多,卖相又吸引,所以就入咗去食。餐厅嘅装修好有格调,座位之间都好宽敞,好适合三五知己或者情侣食饭倾偈。晚市套餐有好多选择,例如西式意粉/通粉,牛扒,羊架,唔食红肉嘅可以拣比目鱼,或者三文鱼。我哋拣咗一个大虾意大利粉,同埋西冷牛扒。今晚嘅餐汤系南瓜汤,个汤好creamy好滑,南瓜好清甜,好好味。大虾意大利粉个卖相好靓,大虾嘅数目都好多,以呢个价钱嚟讲真系估佢唔到。虾肉好鲜甜,肉质好结实,一啲都唔霉,龙虾汁意粉靭度适中,非常好味。西冷牛扒七成熟啱啱好,煎得唔会好干,外脆内软,牛肉好冧好Juice,而且好重牛味,配埋焗薯同西兰花,食得相当满足。饮品方面我哋拣咗紫薯牛奶同埋玫瑰苹果冷泡茶。紫薯牛奶好重紫薯味,牛奶好滑,成个配搭都好match。玫瑰苹果好香好清甜,食完个牛扒再饮冷泡茶,可以消一消滞。估唔到始创中心都系一个卧虎藏龙嘅地方。