2023-06-07 729 浏览
听朋友介绍嚟咗呢一间开业无耐嘅餐厅,因为佢话呢度嘅嘢食好抵食餐厅系呢幢商厦嘅一楼,上到一楼,全层都系呢间餐厅嘅,餐厅嘅环境真系十级靓,原来呢度除咗食串烧,仲有omakase,割烹料理,甚至乎酒吧都有,因为佢划分咗唔同嘅包厢,私隐度十足我同朋友今次嚟就食串烧,佢呢个set只系$550 ,相当抵食❤️呢个餐仲会跟咗170ml日既清酒,店员话系佢哋嘅House Wine 叫宫寒梅,果然好容易入口同好饮首先系黄金飞鱼子沙律,好少见金黄色嘅飞鱼子,卖相一流跟住仲有四款唔同嘅刺身:分别系鱿鱼、bb吞拿鱼、平静白身鱼同赤背;呢度嘅刺身够晒新鲜,我估因为系佢哋另一边系做omakase😍串烧可以拣其中六串,而我呢个食肉兽就拣咗龙虾、澳洲和牛、牛舌、鸡翼、鱿鱼同午餐肉;真系不得不赞叹师傅嘅功力,佢控制火喉得相当得意,尤其是龙虾相当爽脆,和牛同牛舌仲系好Juicy🥴蟹膏蟹肉甲罗烧饭:我哋加钱叫咗呢个饭,食完都觉得好值回票价,店员喺我哋面前将蟹膏放入石锅饭,令到饭有美味嘅饭焦👍🏻最后食埋柚子雪芭,呢餐真系超级正❤️

首先系黄金飞鱼子沙律,好少见金黄色嘅飞鱼子,卖相一流

最后食埋柚子雪芭,呢餐真系超级正❤️
2023-06-05