2008-07-31
今日放假, 所以就准备去沙田接埋女朋友放工食饭. 其实沙田都食到唔知去食咩好la......间间都差唔多到(价钱都系一样$180 - $250一个人). 咁女朋友就话知道沙田丽豪酒店开咗三间新餐厅, 叫我去试下好唔好. 其实我心谂酒店都几贵ga wor, 不过女朋友想去试下, 咁我就打去订位, 个男接线生态度好好, 好pro. 大概7点到, 我同女朋友去到VI餐厅, 个感觉系...都几"得" wor,几modern, 同埋佢地餐厅都系 落地玻璃包围住. 其实同之前个d食评差唔多, 人唔太多,坐得好舒服.我同埋佢都喜欢辣既野, 所以就不为然咁叫左个冬阴公+软壳蟹米纸卷做头盘. 冬阴公: 味道够浓, 而且我地特别request左加辣, 所以辣得好"正"软壳蟹米纸卷: 因为头盘唔想试太多野咁快饱, 所以呢, 就叫左个几特别既软壳蟹米纸卷试la, 呢个米纸卷味道同平时食o个d唔同, 好特别, + 味道唔错.主菜就叫左个黄咖喱鸭, 咸鱼炒介兰, VI炒饭.黄咖喱鸭: 咖喱系"店"个只, 攞黎捞饭, 完全"店"ar (不过我地都系加辣左ga)咸鱼炒介兰: 好香. VI炒饭: 一句讲晒"I'm Lo
主菜就叫左个黄咖喱鸭, 咸鱼炒介兰, VI炒饭.
咸鱼炒介兰: 好香.
VI炒饭: 一句讲晒"I'm Loving It"
甜品其实我唔太钟意食, 不过大家都知女仔一定劲爱ga la, 所以呢佢就叫左个椰汁芒果黑糯米. 比面地我都一开始试左小小, 之后觉得几好食, 食多左几啖, 佢仲骂我"又话唔食"点知同佢争食....不过今晚大致上食物同环境几好, 服务ok la. 所以大致上价钱同环境我都好满意(酒店黎讲), 值得一试.
味道唔错,值得一试。