2021-11-04 583 浏览
Happy Friday 放工梗系要约朋友Chill一Chill 咁啱我地几个都系观塘返工一定约左去呢间系APM嘅Table 18 Grill and chill我地大约6点半左右去到 门口有少量人等位 好在我地都唔系等左好耐 10分钟左右就入到去 (冇计啦 食好野要等系值得)果然 门口已经闻到淡淡烤肉味 证明我地冇去错地方 我地几个人叫左个意大利薄饼 (Antipesto Pizza)、杂锦烤肉拼盘同埋一个冷盘4个女仔share 我地4个人share 3个 dishes竟然食唔晒!可见份量有几夸张果然烤肉拼盘冇令到我失望 炭烧西冷牛扒medium rare 烧得刚刚好 肉质鲜嫩 冇雪味 而且容易入口而且有炭烧独有嘅BBQ味 非常好食 另外烧虾都好好食 竟然连虾壳都脆口 但虾肉仍然可以保持弹牙口感 仲配上烤蒜头 钟意蒜头朋友一定要试 意大利pizza 饼底香脆 唔会太厚太薄 而且保持干身 配上火腿同新鲜火煎菜口感非常有层次 上层新鲜 中层甘香 饼底香脆份量都十足   冷盘有salami, parma ham 同埋配上水牛芝士同饼干条火腿不太咸又有果仁味 味道有层次 芝士更加系诚意之作
我地大约6点半左右去到 门口有少量人等位
好在我地都唔系等左好耐 10分钟左右就入到去
(冇计啦 食好野要等系值得)
果然 门口已经闻到淡淡烤肉味 证明我地冇去错地方

意大利杂锦Pizza

火腿不太咸又有果仁味 味道有层次 芝士更加系诚意之作
拌饼干条食令人食欲大开
火腿芝士拼盘

饮品好多选择钟意小酌一杯嘅朋友可以饮cocktail 同埋draft beer,
唔饮酒都可以饮mocktail 同奶昔 外表同味道都非常满意

真系值得一试
2021-09-03