2012-09-10 5 浏览
魂开业不久己经成为开饭的热门推介,所以一直都好想去试下,但系去过两次都食闭门羮.今日约朋友去铜锣湾行街,谂住试吓运气,去到居然见只系有四五个人排队(可能因为落雨既关系),所以即管等吓啦结果等左大约廿分钟,终于到我地喇一入去就知道点解要等咁耐喇!因为入面真系好鬼细,得大约20个位,我地好好彩被安排座喺bar 枱,可以近距离睇到师傅煮面,感觉真系好似喺日本这小店没有太多的选择,但正所谓贵精不贵多.拉面有四款,分别系魂,火魂,太极同青龙其他可以配玉子或小食朋友要左火魂,三文鱼不是太多,个汤亦唔太辣,我个人觉得要魂抵啲.义烧的味道好好,唔会太肥,汤底亦好好味.而我就要左青龙,个汤底系菠菜汁,味道特别,冇平常既拉面汤底咁浓,蟹肉亦不分鲜味,最正系只玉子,生熟啱啱好,蛋黄不流汁,滑滑的,好正以这个价钱在铜锣湾真系唔贵,唔怪得可以咁红啦!等都系值得既
结果等左大约廿分钟,终于到我地喇
这小店没有太多的选择,但正所谓贵精不贵多
.拉面有四款,分别系魂,火魂,太极同青龙
其他可以配玉子或小食
以这个价钱在铜锣湾真系唔贵,唔怪得可以咁红啦!等都系值得既