秋风又吹起,👩❤️👨👩❤️👨得闲就约爸爸妈妈饮茶食翻一盅两件,就拣咗喺铜锣湾附近嘅呢间餐厅,贪佢近近地又交通方便位置及就脚 💡灯光嘅光线充足。 ~~野生椒炒牛肉 🔥野生椒炒牛肉呢个菜我真系要大赞一番,系道地嘅粤菜中表现非凡嘅佳肴。首先,𠮶牛肉选得好,个个片都新鲜多汁,炒得恰到好处,肉质嫩滑。食落去咀嚼感觉刚刚好,即系咁咭嚓咭嚓,又唔会太老,真系正中我嘅胃口。而家讲吓添料嘅野生椒,嚟自山林之中嘅野生椒香味独特,比平时食嘅椒更加香辣齿颊,提升晒整体嘅风味。炒牛肉嘅时候带起嘅辣气真系刺激味蕾,惹味得黎又唔会太辣,仲特别适合钟意食辣嘅食客。当牛肉同野生椒拌埋一齐食,完美结合成为一道美味嘅佳肴。而且我觉得个菜既能做主食又能当下酒菜,真正多用途。食一口咁滋味嘅野生椒炒牛肉,不禁令人食指大动想再嚟第二三口。呢个菜嘅调味掌握得非常好,唔单止辣味恰到好处,系牛肉嘅自然鲜甜都完整保留。如果要我推介一道必试嘅菜式,我一定会推呢个野生椒炒牛肉无误。下次同朋友聚餐,一定会再次点单,让大家都可以品尝到呢一道咁美味嘅香辣菜!👍🏻👍🏻 ~~红烧乳鸽 🔥选用上等乳鸽制作而成,肉质鲜嫩多汁,每一口都能感受到原汁原味和口感的细

~~野生椒炒牛肉 🔥

~~红烧乳鸽 🔥
选用上等乳鸽制作而成,肉质鲜嫩多汁,每一口都能感受到原汁原味和口感的细腻。

~~干煸四季豆 🔥
系食过最出色嘅『干煸四季豆』! 完全唔油腻,仲好干爽, 加上四季豆幼嫩爽脆,微辣惹味!酸辣脆萝卜都好好味,酸辣可口。
这家餐厅提供各种口味的点心供选择,都能满足不同口味的人。餐厅都服服务得好好,我地对它的印象都唔错应该可以约第二次.😍