可以话系人生第一次食意大利菜,天气逐渐入秋凉,住喺沙田嘅我早几日走咗入去沙田买,同妈咪入咗嚟间餐厅。餐厅入面嘅装修相当之有意大利感觉,最特别嘅系佢张枱用红白格仔衬托,就好似意大利国旗咁又红又白,好有民族风格!Mango Shrimps Salad $138相当丰富嘅一道沙律,用芒果来配合虾,同埋沙律,令到整体感觉新鲜而且饱肚,芒果亦都相当之鲜甜,冷盘感觉清新,有创意,系一度好好嘅开胃菜式!Clams with beer $138西餐例牌会食嘅白酒煮蚬,但呢间同平时可食嘅有啲唔同,就系佢嘅忌廉比较重,用啤酒煮,酒味更加浓郁,而且佢蚬肉亦都比较大只,食完好想再叫多一碟!Formaggio pizza $138食意大利菜又点可以冇意大利Pizza呢,formaggio即起司,cheese芝士咁解。芝士味相当之重,而且系我自爱薄批,博批可以话系最传统嘅意大利Pizza,口感相当好!最后当然系甜品时间啦Tiramisu $56系意大利最普遍同埋最吸引嘅甜品而呢间嘅甜品做得亦都相当之细致,冷冰冰感觉又唔会话过甜,有奶酪味道,好似雪糕咁,系我自爱嘅甜品之一!两个人total食左唔洗500,的确系一间
Mango  shrimps  salad

Tiramisu
最后当然系甜品时间啦

Tiramisu $56

系意大利最普遍同埋最吸引嘅甜品

两个人total食左唔洗500,的确系一间相当之抵食嘅隐世意大利餐厅!
Mango  shrimps  salad
Clams  with  beer