2022-08-25
💕最近屋企附近新开咗间卖麻辣凉皮既小店,嗜🌶既小新即刻要去试试🤩 ┈✨吾食正粉皮 $25 - 依度既招牌系粉皮,一食果然有惊喜🤩配料方面我拣咗鸡肾($12)同猪肚($12),份量好~足!粉皮加咗面筋,口感烟烟韧韧,好有咬口!(唔似其他地方卖既咁淋啤啤( >д<))而且依度既粉皮微微卷曲,好挂汁,令人忍唔住一口接一口咁食(˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑) ✨无毒银针粉 $28 - 好少可见到麻辣银针粉依个配搭,估唔到又几夹㖞!银针粉滑捋捋,入面仲有爽口既青瓜丝、炸豌豆、烤麸等配料,一碗有齐唔同口感(≧ڡ≦) 另外仲加咗猪耳($12)同枝竹($8),猪耳爽口弹牙,枝竹好厚身,索哂汁😍两碗既辣度都拣咗中辣🌶️佢主要系用指天椒嚟提升辣度,所以食落唔会太油,酱汁酸酸辣辣,夏天食好开胃😋✨麻辣花胶 - 见到配料竟然有花胶拣,花胶份量又足又软淋,辣辣地够入味👍🏻✨花胶雪耳虫草花鸡汤 $25 ✨花胶鲨鱼骨螺头汤 $25 - 除咗面食,仲加咗两碗妈妈味道自家汤🥣老板娘表示汤系无添加味精同防腐剂。一饮,汤头果然鲜甜,边饮边捞到不同既汤料,真材实料,饮完靓汤成个人滋补咗😚
┈
✨吾食正粉皮 $25