2019-07-02 101 浏览
今日去红磡揾朋友,踏入七月真系好热,有必要买返杯嘢饮先,去红磡当然要去德民街,𠮶头系红磡美食集中地,咖啡夏天我就一般,珍珠奶茶就正啦!今次我就试下𠮶度间丸作。其实自从试黑糖珍珠奶茶之后,我已经只系钟情黑糖珍奶,其他手调饮品真系冇必要试了,因为黑糖珍珠奶茶真系用真奶冲,台湾就系叫拿铁!所以今次都唔例外叫咗丸作呢个一杯中杯黑糖珍珠红茶拿铁,可能系平日正午,呢间饮品铺竟然冇乜人,等佢冲饮品嘅时间唔耐,真系即叫即冲。一到手就见到黑糖有挂杯嘅效果,店员温馨提示要摇下先饮,我其实都好清楚🤣,讲返杯嘢饮,奶茶甜度刚好,冇太多糖精嘅死甜感,而珍珠本身已经有甜味,所以感觉就系刚好,珍珠方面我好钟意,要知道唔系间都煲得熟嫁,仲要有𡁻口,呢间啲珍珠我会摆佢暂时做第一位,下次经过红磡要再食呢间啲珍珠