2017-10-05 222 浏览
今晚去开红磡揾朋友,朋友话崇洁街有间海鲜打边炉平靓正,好过去食大财团,今晚就由佢带我去滚!地方宽阔,坐得舒服,门外店内都可以看到生猛游水海鲜,直觉质素应有保证,心情大好!最贵的6:30-9:30时段都只系$208蚊,任饮任食,划一收费。锅底有4个特色锅底选择:麻辣鸡鳝煲,火焰鱼,火焰台山五味醉鸡,同埋龙穿凤。我地拣左龙穿凤,即胡椒海虾鸡窝。呢个锅底超级多料,绝对唔使加味精都好够味!而且胡椒味好浓!我地直头当汤咁饮左几碗。海鲜拼盘好有惊喜,有鲍鱼,龙虾,鲜虾,花蟹,贵妃蚌,蚬同螺,相当新鲜鲜甜,份量唔小!半边龙虾有我手掌咁只手大,佢肌肉相当结实,好感动呀。美国安格斯手切肥牛,色泽鲜红,肉质鲜嫰很有牛味,好大碟,好岩我地呢啲牛魔王。另外有个蔬菜篮。鲩鱼腩肥美嫩滑,啖啖肉冇骨!好正!我地虽然得2个人,但店方没有因此缩减食材份量。反而我地要主动要求份量俾少啲。服务非常好,店员热情有礼会帮我地换骨碟执枱。$208蚊有龙虾新鲜海鲜拼盘且配料任饮任食,实在超值!完全明白点解原味栈会零劣评!很有良心的小店,大力支持!

我地拣左龙穿凤,即胡椒海虾鸡窝。

半边龙虾有我手掌咁只手大,佢肌肉相当结实,好感动呀。

另外有个蔬菜篮。

鲩鱼腩肥美嫩滑,啖啖肉冇骨!好正!

服务非常好,店员热情有礼会帮我地换骨碟执枱。
$208蚊有龙虾新鲜海鲜拼盘且配料任饮任食,实在超值!
完全明白点解原味栈会零劣评!很有良心的小店,大力支持!
  • 豪华海鲜拼盘