2022-12-06
FD好钟意食红磡哩间餐厅,话好抵食,咁一定要试试。餐厅宜家已经做咗圣诞装饰,都几得意。晚市套餐都有好多款可以拣,双人餐2XX几都好丰富,睇落真系好吸引。今日拣咗迷迭香羊扒烟腩片伴香草茄蓉汁同蜂蜜味BBQ烧猪仔骨套餐,加配埋四色青口。冻柠茶同冻奶茶,系套餐搭配,饮落茶底好清香,应该系用咗锡兰茶底,好饮。蒜蓉包同罗松汤都系套餐搭配,唔错!四色青口,分别系芝士鲜茄蓉,香草忌廉,芝士白汁同千岛酱口味。我就食咗芝士白汁同千岛酱口味,两种口味都好啱青口,2只完全唔够食。蜂蜜味BBQ烧猪仔骨,猪仔骨好大一件,切开都有10小件左右,仲搭配埋薯条同沙律,份量真系好大。猪仔骨烤得好入味,酱汁酸酸甜甜,十分惹味。薯条食落仲脆啵啵,唔错。迷迭香羊扒烟腩片伴香草茄蓉汁,哩碟真系不得了,一份有3件羊扒,仲搭配埋好大一份薯蓉。羊扒叫咗全熟,食落一啲都唔觉得柴,仲好嫩滑,搭配埋香草茄蓉汁一齐食,十分好味。羊味味道唔会好重,啱晒钟意食羊啲FD。FD真系冇推荐错,以哩个价钱食哩啲质素,真系超抵食!
蒜蓉包同罗松汤都系套餐搭配,唔错!
FD真系冇推荐错,以哩个价钱食哩啲质素,真系超抵食!