嚟过九号水产几次都系食日本刺身 寿司同拉面。今次都系食日本野,但就fusion少少既宏啦。系尖沙咀都食过宏,睇下有无咩特别先。Set dinner迷你三彩丼定食 嘻嘻 小贪口大美味既择!$148小碗鳗鱼饭碎配日本peper半条鳗鱼,份量岩岩好,肉质新鲜好soft。鳗鱼系有鱼汁,好有甜烧汁既甜。饭唔系珍珠饭,但系长条饱满形,都好食特别有烧汁。小碗吞拿鱼碎鱼生少少芥辣,唔会太辣,但有新鲜草清既辣咁。饭就无食哂,但食哂吞拿鱼碎同紫菜碎条,好鲜无腥,少少芥辣已经带起左吞拿鱼既深鱼味,有点肥美,哈哈!小碗海藻乌冬配七味粉添感觉。佢地既海藻乌冬系得奖健康食品,一定食啦。依个必食,系乌冬同荞麦面既mix baby。好弹牙实在同有微麦味既,早知要叫个大大碗既!炸猪扒饭套餐配海藻乌冬 $130炸猪扒好靓,橙橙金黄。猪扒入面系粉红色,好鲜嫩,厚厚实实。外脆内实,点炸猪扒既系浓厚既酱油汁,加个新泻米,每口温暖好满足食肉兽既朋友。之后下面系沙律菜好正又健康!每个set都有,日本食物真系几重健康同绿色食品!饮品太妃朱古力 coffee toffee +$25转朱古力味浓过咖啡,少少cream唔会太肥,但会滑啲,

Set dinner
迷你三彩丼定食 嘻嘻 小贪口大美味既择!$148
小碗鳗鱼饭碎配日本peper

小碗吞拿鱼碎鱼生

小碗海藻乌冬配七味粉添感觉。

炸猪扒饭套餐配海藻乌冬 $130

饮品
太妃朱古力 coffee toffee +$25转
朱古力味浓过咖啡,少少cream唔会太肥,但会滑啲,食抹茶小蛋卷夹!

有点奢侈无要餐既锡兰红茶,叫左日本苹果汁 $40
好饮呀,好重苹果味,特别系苹果皮味,正。清甜可口,配甜品一流呀。

环境舒服,岩哂人小小倾下计。倾下倾下就食埋佢既甜品。每个set都有小蛋卷,我择抹茶味,朋友系黑芝麻味。抹茶味比黑芝麻味凸出,抹茶蛋糕有少少抹茶粉添茶味,入面既cream唔系散,系重身点既!黑芝麻外皮无乜味,但cream出到,算佢啦。

另加抹茶日本蒟蒻芭菲
劲美丽有层次感,有士多啤梨同桑莓,仲有抹茶蛋卷,yeah!软既抹茶雪糕,好香滑同满满奶感既抹茶味,少甘味,多甜。雪糕下就系小抹茶蛋卷,两者都系软,但系一个多软一个硬软,双重抹茶冲击,好okay!

之后下一层系自家新鲜整既杏仁脆饼,依个一流,脆而香,完全无黑味。又系好多水果 西瓜 蜜瓜同哈蜜瓜,款款瓜都甜,但未到当造既超甜!又有红莓 桑莓好酸甜开胃,仲有蓝莓护眼。

一路饮埋牛奶既汁,就系蒟蒻,好晶莹剔透无甜,甜系牛奶,微Q好似带子咁。

京都抹茶芭菲
先食佢系硬雪糕会浓味啲,之后蕨饼都系抹茶味,无上一面咁多料,但岩专食抹茶既朋友。
  • 抹茶日本蒟蒻芭菲
  • 迷你三彩丼定食