2019-12-06
同朋友想食西餐就上网search下边一度有牛好味,之后就见到红磡嘉里酒店入边有间bong pro dry aging好似唔错, 所以就打电话book位。入到餐厅我感觉几好,有落地玻璃可以望出去四周围都好开扬嘅感觉几正。喺餐厅个橱窗见到好多dry aged嘅牛,非常之吸引,有多唔中唔同嘅级数!我地就叫左个 set食先食个餐前嘅面包非常松软加埋啲牛油慢慢渗入面包,非常香嫩。之后我哋就叫咗个餐汤系甜南瓜忌廉汤, 南瓜味非常香浓入味真系好甜甜得呢系自然嘅鲜味! 店员再加上少少黑胡椒做topping感觉有惹味感觉。叫咗份鸡嘅沙律, 鸡肉系慢煮嘅肉质好香嫩又滑亦都唔会有好多嘅调味感觉呢得好似然有少少甘吉肉 on side, 整体感觉好自然好清新。之后有个卖相好靓嘅前菜有烧香左既嘅带子,三文鱼,黑鱼子个摆盘好靓,似幅画咁靓真!系有啲唔舍得食! 三文鱼衬托有黑鱼子感觉非常鲜嫩。之后就系食我哋主菜就系dry aged red eye and king prawn, 熟成牛超嫩滑无筋, 牛扒仲会有海盐,喜马拉雅盐,青瓜,芥末烧汁 on the side, 口感层次非常之丰富而煎香港嘅大虾有洋葱忌廉汁嘅味
先食个餐前嘅面包非常松软加埋啲牛油慢慢渗入面包,非常香嫩。
之后就系食我哋主菜就系dry aged red eye and king prawn, 熟成牛超嫩滑无筋, 牛扒仲会有海盐,喜马拉雅盐,青瓜,芥末烧汁 on the side, 口感层次非常之丰富而煎香港嘅大虾有洋葱忌廉汁嘅味道 口感好浓郁好丰富!
跟餐亦有细细份嘅鲜茄肉酱意粉酸甜度刚刚恰到好处, 除此之外仲有士多啤梨雪芭,入口透心凉!充满果香。
朋友食咗呢间餐厅之后都觉得几正价钱又唔算好贵而且质素系有番喺度!必再回头