2023-06-15
📌 I's Corner - 红磡北拱街8号荟点地下1号舖🗓(15/6) 星期四 ⏰ 晚上6:30左右 💈特式:每日放工返屋企嘅必经之路原来有间专食汉堡,而且仲有做$278任饮任食嘅西餐厅,一直都无试过,今日经过就嚟试一试佢地嘅汉堡先。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐厅主打做汉堡,有成15款选择,价钱有平有贵丰俭由人,而且仲有其他限量供应嘅食物选择,而家等我同大家讲下🍔味道先。菠萝炸虾汉堡 $98 - 个汉堡会配埋薯条同餐饮,我最近都有食过M记推出个菠萝炸虾堡,但呢度个炸虾堡比M记𠮶个好食N倍。首先,个汉堡size又大又厚身,块包又松软同好有小麦香,汉堡馅料系即叫即做,上枱热辣辣,感觉又特别新鲜,有新虾肉同炸虾,所以有两种唔同口感。餐配嘅薯条系好粗身嘅薯条,食落口感亦比一般幼身薯条好。日本海虾带子墨汁意粉 $128 - 呢个系限量供应,两只日本带子都几大只,仲煎得几香口,两只海虾就拆晒壳去埋虾肠,非常细心,墨汁意粉入面有埋墨鱼粒,墨鱼味好香,墨汁亦好浓郁。黑醋蜜糖鸡翼 $68 - 份鸡翼有6只,size都中规中矩,味道少少酸多多甜,小食嚟讲都几唔错,肉质亦都juicy嫩滑
🗓(15/6) 星期四 ⏰ 晚上6:30左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
黑醋蜜糖鸡翼 $68 - 份鸡翼有6只,size都中规中矩,味道少少酸多多甜,小食嚟讲都几唔错,肉质亦都juicy嫩滑。
炸鸡软骨 $58 - 西餐cafe有炸鸡软骨食都几特别,所以都特登叫嚟试下,佢又竟然做得几好,比好多日式居酒屋仲好食,热辣辣又酥脆,仲唔会过份油,再配埋他他汁,真系一粒接一粒食唔停。
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
饮品 : 餐饮就拣左一杯美式咖啡同一杯洋甘菊茶,咖啡质素好唔错,够香浓,入口又清又滑,最重要系佢果酸味唔会太重;洋甘菊茶一上枱就闻到好香,饮落仲好清新解腻,餐后饮嚟清一清油腻感一流。
🍽环境:餐厅面积就唔算好大,但枱椅选料同摆放都比人感觉舒适,装修就用上水泥墙风格,而家墙上亦有不少有趣布置,亦有个语录黑板写上勉励嘅语句;窗外嘅景色望出去亦都好靓。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服务:餐厅职员态度好好,好有笑容同好有礼貌,介绍menu时亦好仔细详尽,比人感觉都轻松舒服。
💰💸价钱:今日一个汉堡餐,一个墨汁意粉同两个小食,埋单都系$400左右,对比起正常西餐厅收费,佢地都算得上系街坊价位。
🐲💬总结:其实见佢墙上嘅餐牌仲有好多限量供应嘅食物我同朋友都想试,所以我下次经开都会想再嚟试埋佢其他出品,或者会直接试佢地个$278两小时任饮任食。
推荐指数:❤️❤️❤️❤️🤍