2022-11-21 762 浏览
🏠 & green 呢间都系我系红磡区Cafe嚟讲嘅一间爱店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 舖面超级打卡able,果日lunch time去都几多人下,不过员工就得2个,出餐就比较慢,始终店员唔多,都预左要等下😇🍚(Set) 亲子丼 $95呢个set有有一细碗亲子丼饭,同埋一碗净荞麦面,加一碟前菜系莲藕。整体份量比较细,大食少少嘅人应该都会唔饱🤣但味道上系唔错~☕️(Set) Latte $12呢个set有包一定价钱嘅饮品,叫special drink 就补返差价~ 呢杯Latte嘅啡底好香,甜度可以自己落,呢个价钱嚟讲系一杯好饮嘅啡~🍞(Set)Matcha Red Bean $68本身系想嚟叫pancake食,因为好耐以前食过觉得好好味,但问返先知原来pancake要2点后先有😭 咁就叫左另一个都望落吸引嘅甜品~ 呢个多士底系丹麦多士,好香嘅牛油味,但唔算好香脆,感觉似放左好耐又冇返焗… 表面有啲红豆蓉, 一pat咸咸的cream加切片士多啤梨🍓味道就唔系好出色,试过一次就算啦~🫖(Set) White Grape Oolong Tea $10呢个茶系热茶,会比埋茶壶比你一路斟一路饮~淡淡嘅葡萄同埋
🏠 & green

🍚(Set) 亲子丼 $95
(Set) 亲子丼

☕️(Set) Latte $12
(Set) Latte

🍞(Set)Matcha Red Bean $68
(Set)Matcha Red Bean

(Set) White Grape Oolong Tea
呢个茶系热茶,会比埋茶壶比你一路斟一路饮~淡淡嘅葡萄同埋乌龙味,应该系可以refill,但果日有啲赶时间就冇再refill饮完就走左啦~~

整体我觉得呢间系一间慢活嘅cafe,好多人都带部电脑嚟做野或者温书,就应该唔系为左嚟食好味嘅餐点而嚟,而系个环境舒服干净,中意嘅仲可以系收银位打卡添📸
2022-11-15
午餐