2021-09-25
今次嚟到位于红磡黄埔嘅那杯早餐红茶 ✨一直都觉得大角咀那个嘅茶饮好好饮 次次食那个都一定要嗌返杯😋好开心佢而家喺红磡黄埔𠮶边开咗台式嘢饮嘅分店 劲方便随时随地买黎饮🥳————————————————❶ 香槟青提金萱雾雪 $38原来雾雪系沙冰✨依杯青提沙冰配料有芦荟粒和切粒青提子 而topping有青柠和一块叶😋味道好清甜!饮到好清新嘅清提味(饮落个味一啲都唔假!!应该系用新鲜青提整嘅🥰)同时又不失金萱茶香 再加上甜度完全可以接受 (平时饮嘢一定要走甜 不过今次想试吓佢原汁原味系咩味 所以冇调整到甜度)❷ 白桃阿里山肉肉 $36入面有芦荟粒和白桃果肉 同上一杯一样 桃嘅味道非常突出但同时唔会抢咗茶味🤣个人觉得几出色✨不过呢一杯感觉略甜!下次再饮应该会少甜😚❸ 晨光白兰奶茶冻 $30奶茶冻够晒q弹 好得意🤣个茶底有少少似炭培嘅感觉 几有趣😚甜度都系啱啱好✨➍ 晨光白兰花 $22白兰花茶好有茶香🤤好浓😚好fresh😆感觉佢系有少少似茉莉花茶🤣几清香😋————————————————推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑| 9/10环境指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10服务指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕
————————————————
❶ 香槟青提金萱雾雪 $38