有次坐车经过见到呢度新开左间cafe🍽️今日终于有时间黎食啦。原来佢哋并唔系普通既cafe,系一间小茶馆,门口摆放左好多不同种类嘅特色茶叶,亦都系主打泡茶品茶🍵不过都有甜品🍰同茶食套餐🍱选择。Cafe既环境好靓好宽敞,系日式木系既设计风格,又冇限时,好岩约埋朋友坐系度一人一茶chill足一日,呢度仲要非常之打卡able tim📸✨✰⋆🍱鳗鱼菜饭套餐 $95每个套餐包咗一份主食,一杯自选茶饮同水果🍎鳗鱼饭卖相相当吸引✨鳗鱼非常肥美,煎得金黄皮脆,肉质鲜嫩,配上香甜照烧汁,味道浓郁,加埋健康嘅菜饭,成个饭食落都唔会过于肥腻👍🏻✰⋆🐔鸡翼菜饭套餐 $85鸡翼煎到金黄,皮脆肉嫩,仲好入味🤤佢哋既饭系用左珍珠米🍚煮到粒粒分明,配埋咁惹味既鸡翼一齐食,好有口感好好食👍🏻成个套餐性价比都好高⭐️✰⋆🫖月光美人 一个好靓既名,呢壶系来自云南嘅白茶🌿香气清冽淡雅,口感清淡带有自然既甜味同花香,平时唔系好好中国茶既我都觉得好甘香好好饮😋✰⋆🍵鸭屎香单丛 呢壶系黎自潮州嘅乌龙茶🍃带有银花清香,饮落比较浓醇,有清新嘅花香同浓郁嘅果香,回甘持久🍵值得一提系店家会摆放埋茶品既卡系旁边,写明茶叶既产地,品种同品感等等,

🍱鳗鱼菜饭套餐 $95

🐔鸡翼菜饭套餐 $85

🫖月光美人

🍵鸭屎香单丛
呢壶系黎自潮州嘅乌龙茶🍃带有银花清香,饮落比较浓醇,有清新嘅花香同浓郁嘅果香,回甘持久🍵值得一提系店家会摆放埋茶品既卡系旁边,写明茶叶既产地,品种同品感等等,好细心。

🧁朱古力林明顿 $40
林明顿蛋糕其实系一种澳洲既甜品,外观精致,打卡一流✨上面沾满朱古力碎同果仁碎,入面系海绵蛋糕🍰蛋糕食落好松软,朱古力味浓郁,而且仲有榛子粒粒,甜度亦刚刚好,唔会太heavy🤤

🍰开心果林明顿 $40
开心果控必食,淡绿色嘅开心果奶油包住柔软嘅海绵蛋糕,上面沾满开心果碎,加上香浓既开心果味😍每一啖都好满足呀🤤