2024-11-07
相信住红磡既朋友应该对串门子唔陌生🍢我都帮衬左佢哋好耐架啦,系我既爱店(´▽`ʃ♡ƪ)前排想嗌串烧食发现佢哋冇做啦,仲失望左一排🥲点知原来佢哋系隔离铺位重开🤩新铺叫来串门,一样系以前串门子既师傅主理😻重开都一样keep到高水准又抵食既串烧😋值得一赞既系,佢哋抽风系统做得好好,食完都唔会成身烧烤油烟味🤪✰⋆🐮烧特级牛脷心 $28⭐️每次必点既串烧!仲要一人一串先够😆火候控制得好好,牛脷肉质仲保持到非常软腍,每一块都好厚切,食落好有入口即溶既感觉,好正!🤤✰🐷明星五花腩串 $20/2串肥瘦均匀,肉质烧到刚好,仲带有小小焦香💗✰🐽厚切午餐肉 $16外皮烧到微脆,加上大大旧厚切午餐肉 ,每啖都好满足🤤✰🐔烧鸡软骨 $12鸡软骨烧到脆卜卜,口感好好👍🏻✰🧀烧流心芝士年糕 $30呢样又系每次必嗌⭐️一定要趁热食,外皮烧到新鲜热辣,咬落去入面系满满既流心芝士,做到拉丝效果🤩超级好食🤤✰🍆烧惹味蒜香茄子 $32原条茄子咁烧,卖相好吸引🍆上面铺满蒜蓉同多种调味粉,烧得好香好好味,仲保留到入面既水份,食落一啲都唔干😋✰🍲锡纸蒜蓉花甲 $48花甲份量好多,粒粒都好大粒饱满,而且鲜甜无沙,呢个价钱黎讲CP值好高🤩
⋆
🐮烧特级牛脷心 $28
🐷明星五花腩串 $20/2串
肥瘦均匀,肉质烧到刚好,仲带有小小焦香💗
🐽厚切午餐肉 $16
外皮烧到微脆,加上大大旧厚切午餐肉 ,每啖都好满足🤤
🐔烧鸡软骨 $12
鸡软骨烧到脆卜卜,口感好好👍🏻
🧀烧流心芝士年糕 $30
🍆烧惹味蒜香茄子 $32
🍲锡纸蒜蓉花甲 $48
🦪蒜蓉烧生蚝 $48/2只
生蚝肥美大只肉质饱满,烧完都好鲜甜多汁🤤加埋浓郁既蒜蓉好惹味✨
🐚蒜蓉烧扇贝$52/2只
扇贝都系超级大粒,调味岩岩好,唔会太咸亦唔会抢左海鲜既鲜味✨
🦐烧南美虎虾 $30/2只
虎虾烧到微焦,口感唔会过熟或者太干,虾肉爽口弹牙,好好味😋
🐟烧多春鱼 $38
烧到好脆好香✨配埋啲孜然粉,好出色👍🏻
✰
佢哋既串烧全部都有得拣辣度🌶️叫左小辣,辣度岩岩好,又唔会太咸!串烧全部即叫即烧,加埋秘制既调味粉令到串烧更加出色惹味😋黎开红磡一定要试下😆