2018-05-09
呢间火锅料理分店越开越多,口碑又好好,今晚约埋三五知己一于嚟试吓,咁多间分店,我哋决定拣荃湾呢间,皆因佢就脚,地铁站行过嚟都系十分钟左右,揸车嘅朋友就更加方便,附近有大型商场提供足够车位,食嘢之前又可以行街shopping,一举两得大红袍招牌logo好抢眼,好有气势,好多客人都会拍照打咭留念周围摆设弥漫着浓浓的中国风,红红火火,意头对于我哋中国人来讲好重要,打边炉滚下滚下,即系财源滚滚咁解店内环境格调高档,空间感够,座位舒适,仲有靓靓咕𠱸,唔似普通火锅店咁迫迫夹夹,简单讲句,档次高几皮黄金鲜鱿⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐前小食,起晒沙嘅蛋黄,猛油即炸新鲜鱿鱼,好惹味,食落好过瘾,值得推介大红袍麻辣锅/香茜皮蛋锅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️纯铜嘅边炉㶽,与众不同,仲以为自己返咗古代,有啲时空交错feel,我哋拣左鸳鸯汤底,策略上一定系一辣一清,啱晒唔同要求嘅朋友,视觉上真系好靓,睇见都口水流大红袍牛黄拼盘⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打边炉点可以冇靓牛肉,呢份拼盘,已经有齐顶级澳洲和牛肉、顶级安格斯牛颈脊、厚切牛脷粒、顶级本地手切肥牛及鲜牛肉粒,信我,全部靓野,一次过满足晒我哋呢啲牛魔王嘅要求鬼马虾胶⭐️⭐️⭐️⭐️爽脆可口,好特别,
 店内环境格调高档,空间感够,座位舒适,仲有靓靓咕𠱸,唔似普通 火锅店咁迫迫夹夹,简单讲句,档次高几皮

爽脆可口,好特别,虾胶加上鱼子,送酒一流
招牌三拼饺⭐️⭐️⭐️⭐️
靓馅靓料,先至系最重要嘅因素,一次过试齐鲜虾云吞、水饺同埋最特别嘅黑松露饺🥟

墨鱼丸、鲮鱼肉丸、顶级猪肉丸、顶级牛肉丸,冇花冇假,全部新鲜即打,掂

紫菜炸响铃我都系第一次试,又几得意几盏鬼㖞,滚十秒左右就OK
蟹籽墨鱼滑⭐️⭐️⭐️⭐️
呢个系我至爱,整几多食几多,整大粒啲有得,细粒啲有得,有得玩有得食
 嚟呢度打边炉,除咗坐得舒服,招呼又周到,今时今日除咗食物质素要好之外,服务都系一个好重要嘅环节,唔怪之得呢度晚晚座无虚席,分店越开越多啦
同朋友滚下滚下,吹下水倾吓计,过咗一个好愉快嘅晚上