2017-12-22 2172 浏览
结婚周年纪念日,因小朋友前一晚突然生病而计划全乱,熬夜之后残晒嘅两公婆临时决定揾间餐厅食个lunch当庆祝就算。两点几打比餐厅话有枱,就系佢啦。呢间餐厅主打Italian + Japanese Food,于是我同先生决定一人拣浪漫热情嘅意式,一人食稳妥细致嘅日餐。正是红与黑嘅经典组合。食到最后当然要甜甜蜜蜜收场。听Waiter推荐点著个拼盘,讲真,真系中伏,得个靓字。红丝绒蛋糕紧实粗糙,朱古力Brownie内嵌焦糖粒粒,唔脆又过甜。个Tiramisu同绿茶布丁就算正常,但都唔算出色。唯独块牌背后嘅覆盆子,非常鲜甜多汁,力挽狂澜。总体食物质素都算上乘。服务态度有待提高,其实一开始都几好,后尾转左个waiter,影相埋单都非常冷淡唔客气,礼貌欠奉,少少扫兴。不过算啦,身边有暖心人,哪怕世人冷淡又何妨。

餐包

香芒大虾沙律
澳洲西冷扒
刺身定食
意式甜点拼盘

不过算啦,身边有暖心人,哪怕世人冷淡又何妨。
餐包
香芒大虾沙律