2022-01-31 747 浏览
之前经过好多次呢个蓝墙红色门嘅门口,真系唔知佢系一间印度餐厅… 根本睇唔出佢系一间餐厅… 今次有朋友带我食好西先有机会入去。入左门口就落楼梯,真系有种别有洞天嘅感觉,装饰、枱櫈、餐具都有浓厚嘅异国风情!剩系去打卡都抵!一齐睇下个Set Lunch 有咩食啦!PANI PURI WITH JAL-JEERA呢个貌似山根嘅炸面粉波波入面有啲薯仔,鹰嘴豆同香料,食之前淋啲酸到盲公开眼嘅汁落去,一啖一个,好开胃!上枱之后尽快食啦,山根个底淋左之后唔好食!ALOO TIKKI CHAAT & TANDOORI CHICKEN SALAD薯饼上面有啲鹰嘴豆同红石榴粒粒,好咬又好香,不过个酱入面有好酸嘅罗望籽酱,我要抿走哂啲汁先食到个薯饼… 个沙律就正正常常地酸啦😂😂😂😂食左3个头盘之后… 我开始酸到怀疑人生… 好彩之后嘅主菜开始啱我口味!PINK SALT SALMON 两旧好香印度味嘅烤三文鱼。7成熟,入面仲有啲生生地,呢个熟度可以话perfect 池!, 表面焦香、入边又有水分,配埋啲香料,好食! TANDOOR GOBI 想食啲菜,见到又有烤西兰花,所以就拣左佢啦!估唔到佢系一个惊喜!虽然佢

PANI PURI WITH JAL-JEERA

PANI PURI WITH JAL-JEERA

ALOO TIKKI CHAAT

个沙律就正正常常地酸啦😂😂😂😂

TANDOOR GOBI
想食啲菜,见到又有烤西兰花,所以就拣左佢啦!估唔到佢系一个惊喜!虽然佢个样好㶶,但其实佢有一颗多汁嘅内心。个酱有啲辣,但点左佢之后,清新嘅小花变身成为火辣辣嘅性感小花😂😂😂😂

OLD DELHI BUTTER CHICKEN
食印度野又点可以唔叫番个咖喱食下呢!呢个牛油鸡甜味比较重而且唔辣,浓度啱啱好,点Naan 一流!不过啲鸡有啲柴,但系又有乜所谓… 个汁好食就得啦!

NAAN

NAAN 🫓
有冇人同我一样,食印度野就系为左食Naan 架🙋🏻‍♀️🙋🏻 我真系好钟意食呢块饼!个饼新鲜焗起,边边脆脆地,个饼就软得黎好烟韧,就咁食都可以拍1块!我地拣左蒜味同牛油味。蒜味Naan 一黎到已经闻到好香嘅蒜蓉味,食落口更加不得了,而牛油味相对清淡啲,但其实佢都好香好好食!索埋啲咖哩汁食真系不得了~ 谂到都流紧口水🤤

Chai Tea

最尾仲有可以拣咖啡,拉茶或者甜品
我梗系拣咖啡啦😂😂😂😂😂 呢两杯系朋友嘅,我Mei Mei 左一啖,反左白眼,Mei 多啖差啲晕左😅😅 我系废柴🥲🥲 拉茶系滑嘅,仲有一种另人好暖嘅感觉… 但佢嘅奶骚味加埋啲香料,饮奶茶饮到有羊味系咩玩法… 我真系搞唔掂🥲🥲🥲 如果你系钟意食羊嘅,我觉得你真系要去试下!真系好鬼骚!!!
我嘅两位朋友饮得好开心… 而我就默默地笃手指同饮咖啡啦😅

Lunch Menu
$178 p.p
Starter + Tandoor or Curry + Dessert
$218 p.p
Starter + Tandoor + Curry + Dessert

虽然我唔太喜欢佢嘅前菜,但所有嘅主菜我都觉得非常满意!Lunch Menu 仲包埋free flow 嘅红白酒,我唔饮酒就饮左杯橙色嘅汽水,抵到咁,难怪咁多人去食!
2022-01-26
ALOO TIKKI CHAAT