2019-07-28
呢间台式喝品店嘅饮品种类繁多,之前一路bookmark咗好耐 @wanpotea.hk 🤣今次终于去试啦🤩1️⃣红豆粉粿鲜奶(少糖) $32呢个新出嘅饮品真系大有惊喜🥰粉粿烟烟靱靭,而且好Q弹👶🏻我叫咗少糖,佢嘅红豆又冇到红豆沙咁甜,反而觉得食咗之后有去湿嘅功效🤩红豆鲜奶嘅配搭俾人嘅感觉系有啲似红豆冰🥤,但系我觉得呢个嘅鲜奶🍼比较香浓而且红豆冇咁甜,饮落去舒服好多,消暑解渴。🙆🏻♀️好味指数: 7.24/10 2️⃣蜜芋头珍珠鲜奶(少糖) $32嫌芋头鲜奶唔够邪恶😈可以试吓呢个加咗珍珠嘅😏芋头泥好绵密,芋头粒都好多,增加口感嘅层次。黑糖珍珠好有咬口,蜜芋头珍珠鲜奶偏甜,会适合比较钟意饮甜啲味道嘅人。我自己就比较钟意饮新出嘅红豆粉粿鲜奶多d啦🤤🙆🏻♀️好味指数: 6.85/10 💡整体来讲,新品好有惊喜,我自己唔系话特别钟意红豆都觉得好饮🤤
1️⃣红豆粉粿鲜奶(少糖) $32
🙆🏻♀️好味指数: 7.24/10