2022-12-09
今日食完晚饭,好想食碗甜品,行过见到呢间台式甜品店,就决定入去试下啦~1. 叫咗一碗招牌仙草,走奶油,半甜仙草的质地较散,唔算顺滑的感觉,不过,真系做到半甜的效果,珍珠算有口感的,做到烟烟韧韧嘅效果。芋圆都好食,有口感,唔系会散开的感觉,而且唔太甜,比较健康,适合同我一样,又钟意食甜品,但又怕甜的人。无奶的感较清新,可以食哂成碗都得。2. 正常的招牌仙草有奶油的,半甜有奶的感觉就会滑溜好多,成个口感都唔同咗,不过,食到一半就会觉得够啦🤣而个芋泥都做得好好,我细滑无粒粒的👍🏻1. 另外再叫多碗黄金地瓜泥豆花豆花比预期中好味,虽然唔算太滑,但有豆味,地瓜泥都好细滑的要赞系个红豆🫘,好好食,全部一粒粒,有口感得嚟,又唔系太淋𠮶啲,超好食😋下次睇下有无净红豆嘅先,大家一定要试下个红豆👍🏻价钱:$50好味程度:😋😋😋😋/5个满分价钱抵食度:💰💰💰💰/5个满分整体感觉:❤️❤️❤️❤️/5个满分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5个满分——————————————————————餐厅整体感觉:整体环境都不错,不过,外卖的样子就当然无堂食咁好啦,下次试下堂食先。✏️餐厅名称:尝仙(康怡广场)电话:59153046地
1. 叫咗一碗招牌仙草,走奶油,半甜
芋圆都好食,有口感,唔系会散开的感觉,而
无奶的感较清新,可以食哂成碗都得。
2. 正常的招牌仙草有奶油的,半甜
而个芋泥都做得好好,我细滑无粒粒的👍🏻
1. 另外再叫多碗黄金地瓜泥豆花
豆花比预期中好味,虽然唔算太滑,但有豆味,
地瓜泥都好细滑的
价钱:$50
好味程度:😋😋😋😋/5个满分
价钱抵食度:💰💰💰💰/5个满分
整体感觉:❤️❤️❤️❤️/5个满分
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5个满分
——————————————————————
✏️
餐厅名称:尝仙(康怡广场)
电话:59153046
地址:康怡广场北座2楼东上桥S13-S14号舖
#台式甜品#台湾甜品#芋圆
#食物小黑洞
#我嘅正职系食尽全世界嘅餐厅,让食物带给你一些正能量