2023-12-14
我即将要离开长沙湾呢个工作左5年嘅地方,喺离开之前要食番餐好嘅!! 😎公司附近开左间文青café小店,布置得唔错,入到去感觉休闲。我D同事全部都拣炸鸡扒配窝夫,但自己减紧肥,食多D蛋白质之余,又唔可以食太多炸野,所以最后拣左款含蛋量比较高嘅餐。蟹肉蟹粉滑蛋墨西哥夹饼 夹饼热食果阵仲有少少干脆,但冻左就会变韧少少,特别下面果块,痴住张牛油纸实一实😂食落蟹肉蟹粉唔会好明显,要细赏之下先FEEL到。蟹粉无好腥,不过称唔上好味。我个人麻麻地呢个组合😅,蛋亦唔够蛋香。红豆Latte(热)反而呢度嘅Latte好好味!! 虽然无红豆粒、亦无红豆沙沙,不过饮落好有红豆香,唔甜之余,仲有少少苦。🤤个人会因为咖啡而再嚟。甜品是日甜品系Oreo蛋糕,平时我唔食cream,因为多数都好甜、好香精,但呢度嘅cream好有奶味,而且唔会好甜,不过食完油腻感都几重架!!整体环境舒服,职员有礼貎,咖啡好饮,食物就唔系我杯茶。
蟹肉蟹粉滑蛋墨西哥夹饼
我个人麻麻地呢个组合😅,蛋亦唔够蛋香。
红豆Latte(热)
甜品
整体环境舒服,职员有礼貎,咖啡好饮,食物就唔系我杯茶。