2024-09-21
红雨下吃好西🌧️ 平时去开呢栋大厦整头发,成日见到有人喺餐厅呢层出去,令我好好奇又想去食下~一入门口就觉得装修好靓,好多打卡靓位,亦都坐得好舒服😁估唔到星期六都有lunch menu,最平$108就有Starter (包🥖+汤🍲+沙律🥗),要埋甜品都系$138,咁都几抵,仲要野食有诚意😻✨Starter - 摆碟几靓,一碟装好晒汤(椰菜花忌廉汤)、餐包同沙律,其中一份upgrade左水牛芝士蕃茄🍅 汤好creamy好滑身,香而不腻;沙律配左少少黑醋几开胃🥗✨Beef Ragu Rigatoni - 个直筒通粉好有口感,可以藏住好多汁&牛肉粒然后放入口,再一咬爆汁,味道层次出晒嚟🤤✨Homemade Smoke Salmon & Avocado Mousse & Sourdough - 卖相几特别, 包同配料分开左摆,自己可以根据喜好涂上适量嘅牛油果mousse,再放上烟三文鱼,perfect!个牛油果mousse捞左Garlic,蒜味几出🧄 ✨Brownies - 其中一个餐加左甜品,Brownies 整得几软身,朱古力味浓厚🍫 旁边仲有个vanilla 雪糕小球,同朋友share食刚好
一入门口就觉得装修好靓,好多打卡靓位,亦都坐得好舒服😁
✨Brownies - 其中一个餐加左甜品,Brownies 整得几软身,朱古力味浓厚🍫 旁边仲有个vanilla 雪糕小球,同朋友share食刚好🧡
✨Matcha Espresso Latte - 抹茶味同咖啡味几融合,两者都唔会抢左大家味道☕ 🍵
✨Hojicha Latte - 拉花几靓,而且都几大杯,焙茶味又系我大爱嘅味道,够晒甘香又唔会好甜💯