2021-08-18
原来鲗鱼涌咁多小店,好多嘢想食,撞正放饭时间间间舖头都好多人。由于好想食辣野就拣咗呢间巷仔嘅小店。佢舖头唔算大,但晏昼时间都坐满左人,而落完单之后可以自己喺收银隔离拎餐具。重庆水煮 (龙脷柳/牛肉/羊肉/蔬菜)$73可能主打嘅关系,款式都比较多,平日可能得一款至两款。一嚟到见到佢好多大辣椒同埋偏红,但佢唔系想像中咁辣,个味几开胃,食完一块又一块,难怪佢呢度有得买自己嘅辣油,啱食嘅可以买一樽返屋企。红油口水鸡 $70又系满满辣椒嘅口水鸡,我钟意佢嘅味,又系食完一件鸡又一件,绝对唔好俾佢啲辣椒吓亲,其实冇想像中咁辣,至少我食得晒成碗鸡,仲食晒佢嘅花生。招牌麻辣大波波鱼蛋 +$6午餐时间可以加$6要一粒,佢出到嚟真系真系长洲大鱼旦嘅size,都几弹牙。大红袍 +$9都系午餐时间可以加钱换,如果唔系就$12一支整体来讲去都系好食,如果喺鲗鱼涌系值得食呢间,我觉得好开胃,好啱我口味。
由于好想食辣野就拣咗呢间巷仔嘅小店。
重庆水煮 (龙脷柳/牛肉/羊肉/蔬菜)$73
可能主打嘅关系,款式都比较多,平日可能得一款至两款。
红油口水鸡 $70
招牌麻辣大波波鱼蛋 +$6