2024-05-28
啱啱行开奥海城,见到呢间有得打卡花花墙嘅Yolanda Bakery兰特饼店。原来佢系始创于2014年,仲要系全手工制作出品,一于买黎试下!特浓朱古力&比利时朱古力曲奇🍪呢间嘅曲奇🍪好多妈妈朋友推介,所以一直都Bookmark咗要试下,好彩买完自己食咗一块咋,好松脆,回家俾小朋友食晒😂😂😂唔知系咪因为朱古力🍫味,下次要买多几款,佢地仲有各式各样唔同口味㗎💕💕🍰件装蛋糕🍰佢地系全手工制作,唔似一般蛋糕店买个啲,食完=无嘢食😂😂😂口感软绵绵同好浓香蛋味,我就买咗朱古力榛子、杨枝甘露、黄金瑞士栗子、猫山王榴梿呢几款,好彩留返个黄金瑞士栗子俾自己咋,第二日个雪柜好干净😂😂清晒🤪🤪鲜人参花胶&金桂杂粮花胶呢个系俾钱个时店员介绍系佢哋嘅新品,系必试!即刻买2款试下,好方便唔洗自己处理花胶咁麻烦可以即食介要整埋仲想点😂😂入面真系有咁蛋旧花胶而且好滑,好啱饭后做甜品!食后感💕💕明白香港好多都系自家制作嘅蛋糕店,其实间间都好食同埋真系精心制作嘅,但呢间嘅感觉系多元化、会创新,而且唔止净系考虑潮流(卖完就算),佢地都有长者去买架,有啲卷蛋其实都好想买黎食,我去买个日都伯伯一个人都买咗3条喔,下次一家要试下
特浓朱古力&比利时朱古力曲奇🍪
🍰件装蛋糕🍰
鲜人参花胶&金桂杂粮花胶
食后感💕💕
明白香港好多都系自家制作嘅蛋糕店,其实间间都好食同埋真系精心制作嘅,但呢间嘅感觉系多元化、会创新,而且唔止净系考虑潮流(卖完就算),佢地都有长者去买架,有啲卷蛋其实都好想买黎食,我去买个日都伯伯一个人都买咗3条喔,下次一家要试下!佢哋都好多分店㗎,可以去佢哋IG或网站睇下!
📌Yolanda Bakery 兰特饼店
📍大角咀奥海城三期UG46舖