好几次同铁饭脚游走西环都会路过呢间吸睛既白色Cafe,有日要喺个边食个early dinner,见到呢度有几吸引既2人dinner set,就入左去食喇😆好钟意入面既环境,有白色报纸做既装置,有个corner好似个小型展览咁放左几幅水彩画🖼 最钟意既系自然光打入黎,坐喺入面可以好舒服咁享受日落前既日光浴🌇 餐厅环境阔落,而且pet friendly,带狗狗一齐叹下都正!𝑻𝑮𝑰𝑭 𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 ($320/ 2 person)➿ 是日餐汤及前菜沙律餐汤既南瓜汤好creamy,带奶香!本来对跟餐既沙律冇咩期待,谂住都应该系沙律菜伴醋/沙律酱,但呢度既前菜沙律有4大旧鸡胸,而且肉质几嫩滑,有惊喜啊👍🏼➿ 红酒烩牛颊肉烧汁扁意大利面牛颊肉经红酒炖煮后依然保持到肉质既弹性,仲有保留到d胶质,而且都烩得几入味😋➿ 红酒香草烩羊膝羊膝份量唔细,一定要开心些牙啊!羊膝炆煮得好软冧,轻松拆骨,啖啖肉咁食,好满足啊!薯蓉口感唔粉感,自家制is the best😆➿ 粉红西柚番石榴炭焙铁观音 ($55)铁观音本身自带微弱既果酸味,所以同西柚味道好夹,同清甜既番石榴撞埋一齐,系我钟意既果茶味道啊☺️

➿ 是日餐汤及前菜沙律
餐汤既南瓜汤好creamy,带奶香!

➿ 红酒烩牛颊肉烧汁扁意大利面

➿ 红酒香草烩羊膝

➿ 粉红西柚番石榴炭焙铁观音 ($55)