今日经过尖沙咀想揾间Cafe Chill下☀️ 呢间纯白风装潢嘅Cafe好简约🤍 主打越南菜嘅Cafe真系第一次见好有惊喜🇻🇳店内唔少越南特色既设计而且饮品同埋食物都用左唔少越南特色既材料🏝️有心思得黎环境好舒服 装潢仲有种小清新既感觉 好似去左越南街头的小店呢☘️⭐️ Vietnamese Kho Quet Bread 🥖 法包烘到酥脆加上唔少蔬菜感觉好清爽🥗 最特色系配上越式嘅五花腩同埋肉燥🥓肥瘦适中带油脂嘅香气🐷口味好地道⭐️ Vietnamese Noodles with Raw Beef/ Beef Shank 🍜保持了越南汤河清澈嘅牛骨汤🦴 加入生牛肉入口嫩滑🐮 特别加点牛丸爽口有牛味☺️果然好有质素⭐️ Vietnamese Pandan Cake 🌿微酥既外皮一切入去带特色既班兰香气💚配上浓郁既椰浆一齐食好湿润而甜度唔会过高🥥好有热带既感觉🌴⭐️ Vietnamese Foam Coffee ☕️好挂住喺越南日日都要饮一杯杯嘅越式咖啡🥹 终于揾到一样咁高既质素❤️泡沫令到黑咖啡入口更幼滑😋配上越南特色既炼奶平衡咖啡既浓度🍼 饮完好想飞一转
Vietnamese Kho Quet Bread
Vietnamese Pandan Cake