2022-02-08
📍Diff. Cafe - #YFF荃湾-呢日同朋友经过荃湾呢条良心小店云集既食街揾食😋适逢tea time 见到呢间纯白主题既cafe环境好似几舒服 就入咗去坐下chill下食个靓tea ٩(๑❛ᴗ❛๑)۶-💡乡村风味Pizza ($133)呢个pizza比较接近真正既意式pizza 因为佢饼底真系好薄好脆 同我之前系意大利旅行食到既口感几似 😛Pizza用左茄汁做底 馅料有烟鸭胸 鸡肉 车厘茄 同埋 洋葱🍕加埋香浓既芝士 整体食落甜甜地几开胃 (・∀・) 不过略嫌份量唔算大 同朋友share搞到要争食 食完有啲到喉唔到肺😢跟餐仲可以拣汤或者沙律 今次我地拣左salad🥗 最特别系个dressing系士多啤梨汁 出面好少见🤩 成件事好清新!-💡炸鱼薯条 ($58)超级有惊喜既fish n chips 🐟🍟 朋友话系佢食过最好食既 话仲好味过系英国食到𠮶啲🤣 (系咪因为英国野食太劣😛)炸鱼外脆内嫩 鱼肉完全唔干 新鲜炸起既炸物真系世界级‼️炸浆好薄 咬落去唔会食到成口粉 而且趁热食既话完全唔笠油 口感好酥脆 炸浆应该系加咗啤酒调配既 但完全唔会有酒既苦味 点埋他他酱轻轻调个味简单一流😚至
呢日同朋友经过荃湾呢条良心小店云集既食街揾食😋
💡乡村风味Pizza ($133)
💡炸鱼薯条 ($58)
炸鱼外脆内嫩 鱼肉完全唔干 新鲜炸起既炸物真系世界级‼️
至于鱼肉就几厚肉下 炸过既鱼肉嫩滑得黎又唔会炸唔熟 火候控制得几好 整体几高质 呢个价钱食到真系几抵下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
💡Latte (跟餐 +$20)
💡Mocha ($39)
两杯拉花都好靓 靓到吸引我影左好耐相唔舍得饮住🤪
Mocha开头饮觉得咖啡味较重 唔似好似朱古力咖啡🧐
饮饮下发觉原来个底有好多朱古力 我因为唔舍得个拉花所以冇搞匀就饮🤣 搞匀咗之后可可粉即刻浓咗好多 两者味道平衡得几好 而且又唔会太甜 绝对系一杯合格既mocha☕️🍫