2022-07-14 120 浏览
荃湾多好野食我相信大家都知ga la,近日去享和街买粮比我家肥bi ge 时候经过一间纯白色既cafe,烈日当空之下,忍唔住入去叹返杯咖啡🤤。Cafe细细间但空间感十足,一d都唔逼,纯白+木系设计,令人感到整洁,舒适又放松。我今次就选择左坐系窗台位,店员仲帮我打开只窗,等我可以望下出面既景,同埋打下卡。珍宝肉酱千层面 $123千层面表面芝士经过烤焗后十分香口,而且带有脆边,面皮唔会煮过龙,保持住微微烟韧既口感。蕃茄肉酱十分出色,肉既份量都几多,汁底食得出只系用新鲜蕃茄制成,配埋红萝卜和西芹一齐肴制而成,酸酸甜甜好开胃。泰式烤鸡pizza $117我一直都好欣赏薄底既手工pizza, 呢度既批底正正系我最爱既口味😍~薄底得黎脆边。芝士份量够晒多,有拉丝既效果见到都兴奋。蕃茄底加上大量蔬菜如洋葱,甜椒,粟米等,当然仲有主角鸡肉啦,食起黎真系好fresh,好田园既感觉,一d油腻感都无,令人不知不觉间一口接一口。话明cafe,点少得饮返2杯咖啡呢~宜家周围买一杯咖啡讲紧最少都要3,40蚊,相比之下,呢度既价钱真系非常友好🥰👍。Espresso soda $26夏天劲热既时候最适合饮返一杯冰冻既

珍宝肉酱千层面 $123

泰式烤鸡pizza $117

话明cafe,点少得饮返2杯咖啡呢~

Espresso soda $26
夏天劲热既时候最适合饮返一杯冰冻既梳打!估唔到espresso + soda 系咁好饮,咖啡一入口带有微微酸味,after taste好香咖啡味,甜甜地,醒神之余又凉爽!

Blackccino $24
黑泡沫~黑咖啡+奶泡,有面层泡沫既关系,相比espresso soda会比较易入口,咖啡味香浓,适合想尝试饮斋啡既朋友。

Cafe仲好贴心咁有多款素食,茹素既朋友都有好野食!同埋最重要既系无味精!够晒健康,大人小朋友孕妇老人家都岩食!

2022-07-11
  • 珍宝经典肉酱千层面