2020-03-26 705 浏览
香港首创AI人工智能嘅本地茶饮品牌Robotea,让机械手臂自动调配饮品,并全自动化用显示屏点饮品,有12款以果酱及花茶冲制的果茶,每款都列明成份 ,亦可选甜度和冰量。整个机械臂冲调饮品过程约1分半,都睇得几清楚;没有客人时,AI智能系统会令机械手臂跳舞,大约15分钟跳一次,几有趣😛付款方式可选八达通、支付宝及微信支付;付款后AI系统及机械臂就会开始冲调饮品,封杯后机械臂会做出手摇动作,然后采用磁浮路轨把饮品送出,将手据上QR code对准接收器就可领取饮品。👓芭乐乌龙 $39成份有红芭乐、乌龙茶、Q果啫喱、果糖。饮落有芭乐味乌龙茶味,但纯粹真系芭乐沟乌龙茶嘅味道,好普通性价比唔高,仲要依个价钱但得纯茶完全无配料好寡,俾粒椰果或者芭乐籽咬下都好呀😐差唔多饮到尾突然啜到啲橙色半透朋啫喱,但食落系完全冇味,好怀疑究竟系咩啫喱,同埋佢嘅啫喱系一少pat淋身嘅物体而唔系偏实有口感𠮶种啫喱。叫咗少糖少冰但都偏甜。感觉饮品只值廿蚊。评分:6/10

👓芭乐乌龙 $39
成份有红芭乐、乌龙茶、Q果啫喱、果糖。
评分:6/10