1K
2017-05-22 1075 浏览
周六去到元朗揾野食,落足一日雨,唔想行黎行去,决定揾个位hea下,喺形点可以磨下时间嘅净系谂到HABITŪ。可能有好多人同我一样,都系想叫杯野饮坐下,所以客人不少,我都等左一阵先有位。一直想试佢地𠮶杯靓拉花咖啡,心心型、四叶草拿铁,至于千层蛋糕,实左睇过无数负皮,熄哂火。抹茶泡沫牛奶 $49呢个系列仲有姜黄拿铁、红菜头拿铁,图片显示三款拉花都唔一样。最初我以为系跟番图片拉,因为我想要四叶草,所以先点抹茶牛奶。结果…都系黎左心心型哈哈 其实系咪要要求先有架?呢个系列强调只选用天然食材,不加糖浆。抹茶味都几突出,少少回甘,奶味唔强,都预左佢唔会话太香滑。冇加糖水所以唔会甜,冇期望冇失望,但价钱偏贵。脆薄焦糖咖啡 $49焦糖薄薄一层,轻轻一督就溶于咖啡中,烧得够脆。饮品本身无糖,焦糖溶解后,带黎少少甜味,刚好。咖啡味道唔够香浓,不过不失。椰香菠萝乳酪蛋糕 $38蛋糕食落有pina colada味道,唔会好甜。椰香不足,菠萝味较突出,几清新慕丝蛋糕唔算滑身,普普通通啦。餐牌:

抹茶泡沫牛奶 $49
结果…都系黎左心心型
哈哈 其实系咪要要求先有架?

冇加糖水所以唔会甜,冇期望冇失望,但价钱偏贵。

抹茶泡沫牛奶

脆薄焦糖咖啡 $49
焦糖薄薄一层,轻轻一督就溶于咖啡中,烧得够脆。

脆薄焦糖咖啡

椰香菠萝乳酪蛋糕 $38
蛋糕食落有pina colada味道,唔会好甜。
椰香不足,菠萝味较突出,几清新
慕丝蛋糕唔算滑身,普普通通啦。

椰香菠萝乳酪蛋糕

餐牌: