2022-04-16 65 浏览
爱家素食餐厅推广素食,以快餐形式经营,咁啱今日系佢地开店15周年㊗️店员仲送咗自家制嘅曲奇俾我地,好有爱🥰餐厅里面几个冰柜同陈列架,放满自家制素食材料同调味料,可以买返屋企自己煮,选择十分丰富.🌀罗汉果菜干南北杏汤估唔到素汤都可以咁好味,汤入面除咗菜干、罗汉果,仲有雪耳、红萝卜等材料,落足料制作,味道份外清甜👍🏽.🌀炸紫脆炸紫菜口感松化,而且唔会有油腻感,系健康又好味的小食.🌀悠乐春卷 春卷入面包住木耳丝、粉丝等材料,外皮香脆,以伴碟嘅生菜包住食,增加一份清新感.🌀印尼沙嗲串烧煎蛋饭串烧入面加咗菇菌类食材,入口有似肉纤维的口感,配上浓郁花生味嘅沙嗲汁,同出面食嘅羊肉串几可乱真特别一提煎蛋系餐厅自家制嘅素蛋🍳像真度极高,十分有诚意💯伴碟仲有青瓜、蕃茄同炒椰菜,正好提醒平时少食菜嘅我要食多啲菜呀🙌🏽.🌀红烧玉燥豆腐饭清淡之选,无庄因改造令人食得更放心❤️肉燥同豆腐煮得入味,配搭红米饭,饱肚又健康👍🏽.🌀椰子咖啡咖啡以豆奶取代牛奶,口感依然顺滑,隐约饮到清淡椰子味🥥
爱家素食

🌀罗汉果菜干南北杏汤

🌀炸紫脆

炸紫菜口感松化,而且唔会有油腻感,系健康又好味的小食
🌀悠乐春卷

🌀印尼沙嗲串烧煎蛋饭

特别一提煎蛋系餐厅自家制嘅素蛋🍳像真度极高,十分有诚意💯
🌀红烧玉燥豆腐饭

清淡之选,无庄因改造令人食得更放心❤️
肉燥同豆腐煮得入味,配搭红米饭,饱肚又健康👍🏽
🌀椰子咖啡

咖啡以豆奶取代牛奶,口感依然顺滑,隐约饮到清淡椰子味🥥