餐厅: 無肉食 (My Central)
资讯:

餐厅: 無肉食 (My Central)
资讯:

2024-01-04 4139 浏览
今次我行到中环,发现一间人气纯素餐厅,决定落脚试吓佢哋的特色菜式。一坐低,我点咗沙嗲金菇粉丝猴头菇,不得了啊,呢个猴头菇炸得脆卜卜,咬落去口感轮廓分明,满嘴都系香浓沙嗲味,简直好过瘾👅!再嚟就系个「干炒牛河」,够哂火候够哂味道,食落就好似食紧真正的牛肉咁,斋食都可以咁滋味,真系正到不得了。unlimeat嚟啦,真系非一般嘅仿肉体验,好入味又好食,整个质感都得嚟好啱口味🍜。自助吧就更加多得惊喜啦,有汤、有青菜、炸物前菜,仲有好多款小食可以拣。我著实钟意珊瑚草,清新脆口之余,仲有一种特别嘅海洋气息。而磨菇汤浓郁到话不得,系冬天饮真系一流,滋味十足,仲好暖笠笠嘅感觉😊!甜品方面就真系夹硬佢!紫薯蛋糕啖啖都系芳香绵密嘅紫薯味,又唔会太甜,正!士多啤梨挞虽然唔算出众,但总体嚟讲都几好食,而抹茶brownie对于喜爱抹茶嘅朋友嚟讲,就系绝对嘅天堂。😋总括嚟讲,呢间餐厅给嘅感觉系质量兼备,健康食品选择丰富,下次继续嚟,向亲朋好友推介无误!🌱👍