2023-02-22
❥⧽斋啡 ❥⧽餐厅分开2 个舖位, 一边点餐同取餐, 另一边可以自由拣座位。餐厅环境非常舒适, 而且好啱打卡, 门口位真系好靓! 另外, 呢度推行善待动物嘅概念, 所以食材同甜品都不含肉类/ 奶类/ 蛋类, 而咖啡/ 饮品都系使用燕麦奶冲调, 鼓励大家尝试接触素食。𓊈Pizza Margarita $𝟷𝟸𝟾𓊉Pizza 烤得薄脆, 上面有蕃茄仔, 芝士同香草, Pizza底系蕃茄酱, 味道带酸, 几开胃。𓊈Vego All Day $𝟷𝟺𝟾𓊉All day breakfast 好丰富呀, 有羽衣甘蓝, 生菜, 大啡菇, 牛油果, 酸种面包, Impossible 植物猪柳, 香蕉, 蕃茄仔, 士多啤梨同火龙果。每样都好新鲜, 可以食到好饱, 好满足!𓊈Hojicha Latte ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉培茶味好浓, 用燕麦奶冲调, 味道都几夹。𓊈Avocado Smoothie ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉浓浓牛油果味, 真系好似食紧牛油果咁, 比较浓稠, 感觉健康。𓊈红丝绒纯素蛋糕 ✧ 加配 $𝟺𝟾𓊉打卡必备! 蛋糕松软, 不过味道偏甜。𓊈抹茶红豆蕨饼 $𝟺𝟻𓊉早阵子突然爱上咗蕨饼, 所以一见到就叫
𓊈Pizza Margarita $𝟷𝟸𝟾𓊉
𓊈Vego All Day $𝟷𝟺𝟾𓊉
𓊈Hojicha Latte ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉
培茶味好浓, 用燕麦奶冲调, 味道都几夹。
𓊈Avocado Smoothie ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉
𓊈红丝绒纯素蛋糕 ✧ 加配 $𝟺𝟾𓊉
打卡必备! 蛋糕松软, 不过味道偏甜。
𓊈抹茶红豆蕨饼 $𝟺𝟻𓊉
早阵子突然爱上咗蕨饼, 所以一见到就叫咗呢个甜品喇! 蕨饼好烟韧, 抹茶唔会太浓太苦, 配埋红豆一齐食, 好好食!
♡♡ 整体食物都好食, 值得推介比平时好少接触素食嘅朋友。