2022-07-02
叉烧饭盒食得多,有冇食过纸杯嘅黯然销魂饭?佢嘅纸杯饭系饭、肉、饭、肉咁一层层铺上去,唔怕会食晒啲𩠌,每啖饭都一定会食到叉烧!饭盒系先拣叉烧口味,然后拣叉烧/烤鸡/双拼,最后拣饭底,有菜饭/白饭/沙律,可以根据返自己口味拣返!每杯饭面头都会有一只㶶边煎蛋,------------------------------🧄◖爆蒜叉烧菜饭◗ $58呢个系限定新口味!粒粒香脆嘅炸蒜均匀咁沾满每旧叉烧,好浓蒜味,脆脆地更增叉烧嘅口感!🍗◖柚香烤鸡菜饭◗ $58除咗叉烧,仲可以拣烤鸡㗎!柚子味好清新,食落酸酸甜甜,系柚子蜜味道嘅烤鸡,食落更加开胃!鸡肉唔鞋唔痴牙,觉得叉烧太邪恶可以拣烤鸡!🥚◖黄金叉烧菜饭◗ $68每粒叉烧都沾满咸蛋黄,咸蛋黄酱嘅香味,仲要起晒沙,同㶶㶶地嘅叉烧mix埋一齐,味道真系不得了!🍟◖薯宝◗ $28薯宝好软滑,新鲜食好脆口,所以尽快食用,唔系外卖返去会淋咗啲,口感会冇咁好。🦐◖虾角◗ $28同春卷差唔多味道,里面有粒粒虾肉,拎返去都仲脆!Encore指数:8.5/10------------------------------唔好睇小佢细细杯,其实好足料好多叉烧,好够饱!食之
🧄◖爆蒜叉烧菜饭◗ $58
🍗◖柚香烤鸡菜饭◗ $58
🥚◖黄金叉烧菜饭◗ $68
🍟◖薯宝◗ $28
🦐◖虾角◗ $28
同春卷差唔多味道,里面有粒粒虾肉,拎返去都仲脆!
Encore指数:8.5/10
唔好睇小佢细细杯,其实好足料好多叉烧,好够饱!食之前笃烂只蛋,蛋黄捞饭真系无得弹,口感少少浆口!好钟意佢嘅饭底同叉烧口味都可以自由配搭,好有弹性!除咗叉烧饭之外,仲有满杯叉烧可以买返去加𩠌!