2023-10-24
🌟观塘工厦觅食🌟素肉共融🍽️甜品一样咁出色🍮☘️EFG Eat for Green (观塘)今次专程嚟到观塘EFG,呢间餐厅出名够晒Green☘️平日大鱼大肉开,冇咩菜食,呢间餐厅就啱晒啦!除咗一般餐厅有嘅肉食之外,仲有素食,啱晒食素嘅人士,同埋钟意健康嘅人士🥰佢嘅甜品都好出色,食完主菜食埋个甜品啱啱好😋✨超厚4cm炸猪扒配温泉蛋 $108 配白面豉豆乳汤面呢个4cm超厚炸猪扒好吸引,猪扒炸得金黄香脆,肉质扎实,啖啖肉,好满足😆配上温泉蛋及沙律菜,口感更湿润,有鸡蛋嘅香味🤩仲可以转白面豉豆乳汤面🍜🤭 汤头好香浓,满满嘅面豉豆乳味😋又唔会太咸,好惹味👍🏻✨美国西冷🥩(8oz)配自家制烧汁$108 配意粉我哋叫咗五成熟,肉质粉嫩鲜红,好软腍,配上特制嘅烧汁,满满嘅蒜蓉香!佢嘅意粉酱都系好香蒜蓉味,西冷份量好多,性价比好高🤤✨餐汤+沙津+多士+茶或咖啡 跟餐+$38✨ 哈密瓜刨冰配香滑奶盖 $78卖相好靓,份量好多,半个哈密瓜上枱,果肉超鲜甜,最上面仲有云呢拿雪糕,底下系黑糖味嘅刨冰,打卡一流,仲好好味😋✨ 《每日限量手工制》 经典芋圆仙草 $28呢度嘅仙草芋圆系
素肉共融🍽️甜品一样咁出色🍮
☘️EFG Eat for Green (观塘)
配白面豉豆乳汤面
✨美国西冷🥩(8oz)配自家制烧汁$108
配意粉
✨餐汤+沙津+多士+茶或咖啡 跟餐+$38
✨ 哈密瓜刨冰配香滑奶盖 $78
✨ 《每日限量手工制》
经典芋圆仙草 $28
呢度嘅仙草芋圆系纯手工制,仙草味特别香浓,配上红豆、芋圆、珍珠、黑糖冰,好满足,好多配料,价钱好抵食🤩
食物✨✨✨✨
环境✨✨✨✨
卫生✨✨✨✨
价钱✨✨✨✨
🏠EFG Eat for Green (观塘)
观塘开源道60号骆驼漆大厦第三座3楼P室