餐厅: 愛家素食 (PORT 33)
资讯:

2019-09-05 58 浏览
平时间唔中都会揾啲素食餐厅,见到屋企附近有就晏昼去试下😎 首先会有个南瓜浓汤,佢呢个系真系真材实料南瓜味好重,而且唔会觉得好多忌廉,饮落去会食到南瓜蓉,但系口感依然好细滑。白汁牛肝菌意粉,呢个意粉食落都有少少似南瓜汤𠮶种感觉😂 个质地比较厚,但系捞埋啲意粉味道好好。意粉比较粗身,虽然唔系口感烟韧果种,但系同啲汁一齐食系好吸味好正,好快就清哂😝沙嗲肉片汉堡,呢个都系用豆腐去造成好似肉片咁嘅质感,食落去同真嘅好似,而且呢度嘅沙嗲系加入左花生粒,口感更加逼真。旁边仲有沙律菜十分之健康。苹果汽水,好钟意呢个苹果味嘅汽水,饮落去清清地嘅苹果香,再加埋有少少气,健康过可乐好多仲要好饮朋友拣咗金盏花茶,好香菊花味同埋好健康!之后一人加多左一个甜品,系好似日本𠮶只水信玄饼,冇加蛋奶,食落好特别,味道比较清新,有少少似奶冻同啫喱之间既质感,又唔甜,食多啲都唔怕!
平时间唔中都会揾啲素食餐厅,见到屋企附近有就晏昼去试下😎

朋友拣咗金盏花茶,好香菊花味同埋好健康!